Działalność

krioterapia, cellulit, wpływ preparatów  i  zabiegów kosmetycznych na parametry skóry

dr Agnieszka Pisula-Lewandowska

Zastosowanie różnych metod fizykalnych w kosmetologii i fizjoterapii, ocena ich skuteczności przy pomocy różnych metod diagnostycznych (np. termowizji, analizy składu ciała, elektrodiagnostyki, zastosowanie systemu BodyMetrix jako technologii ultradźwiękowej 2D ).

Zastosowanie metod fizykalnych w terapii, profilaktyce medycznej oraz wellness i SPA.

dr n. med. Anna Czarnecka

Medycyna Regeneracyjna, Medycyna Estetyczna, Dermatologia Onkologiczna

dr Maia Szmigiel-Pieczewska

chemia kosmetyczna, sensoryka i substancje zapachowe, receptura kosmetyczna, toksykologia kosmetyku, biochemia, kosmetologia w medycynie, związki biologicznie aktywne w pożywieniu,  dietoterapia w jednostkach chorobowych, psychodietetyka, suplementacja i żywienie w sporcie , ochrona środowiska, chemia związków naturalnych, nanotechnologia w kosmetologii, nutrikosmetyki, ziołolecznictwo, zioła w kosmetologii, dietoterapia i suplementacja w fizjoterapii

dr Piotr Załęcki

Wymagania prawne dla kosmetyków

Receptura kosmetyczna

Surowce kosmetyczne

Bezpieczeństwo produktów kosmetycznych

Dobra praktyki a produkcyjna (GMP)

mgr Jarosława Jarosz

zastosowanie nowoczesnej aparatury w kosmetologii; wykorzystanie wybranych metod fizykalnych w zabiegach anti-aging.

Realizowane przedmioty:

Analiza i ocena jakości żywności

Analiza żywności analiza leków

Biochemia

Chemia kosmetyczna

Dermatologia

Dermatologia Kliniczna

Dietetyka

Fizykoterapia

Fizykoterapia w programowaniu rehabilitacji w dysfunkcjach narządu ruchu

Higiena

Konserwanty i barwniki w preparatach kosmetycznych

Kosmetologia

Mikrobiologia i Immunologia

Mikroorganizmy w kosmetologii

Projekty naukowe w kosmetologii

Receptura kosmetyczna

Sensoryka

Substancje pochodzenie naturalnego w pożywieniu

Surowce kosmetyczne

Technologia chemiczna

Toksykologia kosmetyków

Wykorzystanie nowoczesnej aparatury w kosmetologii

Wymagania prawne w obszarze kosmetyków

Związki biologicznie aktywne w pożywieniu

Strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celu niezbędnym do prawidłowego działania serwisu, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkownika oraz statystyk. Wyłączenie zapisywania plików cookies jest możliwe w ustawieniach każdej przeglądarki internetowej, dzięki czemu nie będą zapisywane żadne informacje. Polityka prywatności

Scroll to Top